Antena 3 CNN Actualitate Laţul începe să se strângă în jurul Elenei Udrea. Martorii din dosarul "Gala Bute" au început să vorbească

Laţul începe să se strângă în jurul Elenei Udrea. Martorii din dosarul "Gala Bute" au început să vorbească

Laţul începe să se strângă în jurul Elenei Udrea. Martorii din dosarul "Gala Bute" au început să vorbească
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Aug 2014   •   09:21

Laţul începe să se strângă în jurul Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute". Surse din anchetă au declarat pentru Gazeta Sporturilor că mai multe persoane audiate de procurorii DNA au mărturisit că Udrea a fost cea care a cerut în mod repetat, în şedinţe, finanţarea Galei.

Un milion de euro ar fi dispărut din banii alocaţi de Uniunea Europeană pentru organizarea Galei Bute în România.

Foştii angajaţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au spart tăcerea şi le-au spus procurorilor DNA că în spatele finanţării Galei Bute cu peste 2 milioane de euro s-a aflat chiar fostul ministru, Elena Udrea, scrie Gazeta Sporturilor.

"Da, am fost întrebaţi la DNA şi am povestit cum ministrul Udrea a cerut în mod repetat în şedinţe să finanţăm Gala de box". "Elena Udrea a fost cea care a insistat să se finanţeze Gala Bute, dar a avut grijă să nu semneze nimic."

O altă sursă din anchetă a declarat pentru Gazeta Sporturilor că procurorii DNA sunt pe urma milionului de euro dispărut din banii alocaţi de Uniunea Europeană pentru organizarea Galei Bute în România.

"Spre deosebire de cazul Ridzi, Udrea şi ai ei au fost mai inteligenţi, dar au un mare dezavantaj. Banii au ajuns şi în alte părţi, au apucat să fie daţi! Şi ei au lăsat urme."

Departamentul de Luptă Antifraudă a sesizat DNA, în aprilie 2012, în legatură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja, în contextul organizării galei.

Un contract în valoare de peste 10 milioane de lei, a fost atribuit în condiţii dubioase firmei lui Obreja de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.


×
Subiecte în articol: dosarul gala bute Elena Udrea
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close