Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi, anchetată în 18 dosare. Audiere-bombă

Laura Codruța Kovesi, anchetată în 18 dosare. Audiere-bombă

Laura Codruța Kovesi, anchetată în 18 dosare. Audiere-bombă
Sursa foto: foto: Agerpres
12 Feb 2019   •   22:21

Nu mai puțin de 18 dosare există la Secția de investigare a magistraților pe numele fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Informația a fost prezentată, marți, de Alessandra Stoicescu, la 100 de minute.

"Urmare a solicitării dvs.din 06.02.2019, având ca obiect cererea formulată în temeiul dispozițiilor Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, transmisă Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, va facem cunoscut următoarele:

Referitor la persoana care face obiectul interesului dvs., respectiv doamna Laura Codruța Kovesi, în calitate de procuror, la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, sunt înregistrate un număr de 18 dosare", precizează Secția de investigare a magistraților într-un comunicat.

Asta în condițiile în care Laura Codruța Kovesi vrea să ajungă procuror-șef al Parchetului European.

"18 dosare! Laura Codruța Kovesi care este în acest moment curtată, lăudată și se ignoră pe cât posibil faptul că ea a plecat din funcție în urma unei decizii a CCR, care de asemenea constatase încălcări făcute de fosta șefă a DNA, în acest context aflăm că există 18 dosare în care apare numele Laurei Codruța Kovesi", a spus Alessandra Stoicescu.

Dar, asta nu e tot. Încă două lovituri mai vin pentru Laura Codruța Kovesi. Încă un om de bază al fostei procuror-șef al DNA părăsește instituția. Este vorba de procurorul Gheorghe Popovici.

Iar la Secția pentru investigarea magistraților sunt în lucru aceste 18 dosare. Sebastian Ghiță a fost audiat, marți, prin videoconferință din Serbia, fostul deputat făcând plângere în dosare în care apare numele fostei șefe DNA.

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi 100 de minute
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close