Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi, despre amnistie și grațiere: „Ministrul Justiției trebuie să consulte înainte sistemul judiciar”

Laura Codruța Kovesi, despre amnistie și grațiere: „Ministrul Justiției trebuie să consulte înainte sistemul judiciar”

Laura Codruța Kovesi, despre amnistie și grațiere: „Ministrul Justiției trebuie să consulte înainte sistemul judiciar”
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Ian 2017   •   08:19

Laura Codruţa Kovesi crede că o eventuală ordonanţă de urgenţă privind amnistia sau graţierea ar trebui dată spre consultare către sistemul judiciar înainte de a fi promovată.

„La discuţia pe care am avut-o cu ministrul Justiţiei, alături de procurorul general şi procurorul-şef DIICOT, acesta a promis şi a spus şi în spaţiul public că nu va face nicio modificare înainte de a consulta sistemul judiciar, înainte de a consulta Consiliul Superior al Magistraturii. O ordonanţă de urgenţă care vizează amnistia, graţierea, dezincriminarea unor fapte trebuie să aibă şi un aviz din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Majoritatea membrilor care au candidat în CSM şi-au exprimat intenţia prin proiectul lor să aibă un rol activ în ceea ce priveşte modificarea legilor care afectează justiţia şi cu care justiţia lucrează. Mă aştept ca ministrul Justiţiei, înainte de a promova un astfel de act, să îl dea spre consultare. Este foarte ciudat să avem pe ordinea de zi, dacă această informaţie este adevărată, un proiect care nu a fost dezbătut în interiorul sistemului şi care poate afecta grav sistemul judiciar”,  a declarat șefa DNA la un post de știri.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close