Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruţa Kovesi, prima reacţie după decizia CCR. Şefa DNA laudă activitatea instituţiei în presa de afară

Laura Codruţa Kovesi, prima reacţie după decizia CCR. Şefa DNA laudă activitatea instituţiei în presa de afară

Laura Codruţa Kovesi, prima reacţie după decizia CCR. Şefa DNA laudă activitatea instituţiei în presa de afară
03 Mar 2017   •   07:59

În timp ce în ţară i se cere demisia, după decizia CCR care a arătat că procurorii DNA au încălcat principiul separației puterilor în stat, Laura Codruța Kovesi îşi continuă ofensiva în presa din străinătate, la fel ca după adoptarea OUG 13.

Într-un interviu pentru La Croix, şefa DNA a declarat că lupta anticorupţie nu se va îmbunătăţi în România, în lipsa certitudinii unui cadru legislativ stabil şi a unor reforme ireversibile şi a deplâns obstacolele politice din calea activităţii instituţiei pe care o conduce.

“Direcția Națională Anticorupție este din ce în ce mai eficientă, desigur. Dar nimic nu se poate îmbunătăți în mod durabil, pentru că nu avem certitudinea că în cadrul legislativ sunt reforme stabile și ireversibile. În cazul în care ordonanța de urgență ar fi fost acceptată, toată munca noastră ar fi fost afectată. Cu toate acestea, ca urmare a retragerii sale, declarațiile în favoarea modificării Codului Penal și a Codului de procedură penală se multiplică. Mai multe proiecte de legi ar trebui să fie revizuite de către Parlament”, a declarat șefa DNA.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close