Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruţa Kovesi, reacţie în cazul lui Sorin Oprescu. "Procedural nu a fost flagrant"

Laura Codruţa Kovesi, reacţie în cazul lui Sorin Oprescu. "Procedural nu a fost flagrant"

Laura Codruţa Kovesi, reacţie în cazul lui Sorin Oprescu. "Procedural nu a fost flagrant"
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Sep 2015   •   10:19
Dosarul lui Sorin Oprescu a fost deschis în urma unor plângeri depuse în martie de două persoane fizice, altele decât persoana care i-a dat bani, a declarat, marţi, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Persoana respectivă nu are calitatea de denunţător, ci pe cea de suspect, şi se află în arest la domiciliu.

Kovesi a mai spus că imediat după comiterea faptei de care este suspectat, Oprescu a fost adus cu mandat de aducere la DNA, iar din acel moment şi până la emiterea ordonanţei de reţinere, primarul a fost suspus unei percheziţii corporale, în sediul DNA, i s-au adus la cunoştinţă învinuirile şi a fost audiat în prezenţa avocaţilor.
   
Şefa DNA a precizat că nu s-a făcut flagrant, "din considerente de tactică a anchetei".

"Faţă de suspectul Oprescu nu s-a aplicat procedura flagrantului. Conform Codului de Procedură Penală, el a fost citat de procurori imediat după comiterea infracţiunii care este presupusă că s-a comis. A fost citat cu mandat de aducere. Din considerente de tactică ale anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârşirii faptei, a presupusei fapte, ci imediat după a fost citat cu mandat de aducere. Ca un detaliu tehnic, potrivit Codului de Procedură Penală, nu se pot efectua perchezitii domiciliare după orele 20.00. Având în vedere că sunt suspectate ?i alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după presupusa comitere a faptei", a precizat Kovesi.

Citiţi şi: Avocatul lui Sorin Oprescu: Laura Codruţa Kovesi are dreptate

   
Ea a mai arătat că o parte din bani au fost găsiţi asupra lui Sorin Oprescu, o parte la locuinţa acestuia şi o parte la un martor din dosar.
   
Cu ocazia emiterii mandatului de arestare, instanţa a verificat toate activităţile procesuale şi procedurale desfăşurate de procurori, care au respectat toate dispoziţiile legale, a mai spus şefa DNA.

 La întrebările jurnaliştilor, Kovesi a precizat că fiul lui Oprescu nu are, pâna in acest moment, calitatea de învinuit sau altă calitate.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului.



×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Sorin Oprescu DNA
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close