Antena 3 Actualitate Laura Codruța Kovesi, decizia prin care îi sfidează pe parlamentari. Ce le-a trimis

Laura Codruța Kovesi, decizia prin care îi sfidează pe parlamentari. Ce le-a trimis

08 Iun 2017   •   18:36
Laura Codruța Kovesi, decizia prin care îi sfidează pe parlamentari. Ce le-a trimis

Laura Codruța Kovesi refuză să se prezinte la audierile din Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009.

Procurorul-șef al DNA a trimis o scrisoare comisiei, în care afirmă că, potrivit unei decizii a CSM, procurorii nu pot fi obligați să se prezinte la audieri într-o comisie parlamentară pentru că fac parte din puterea judecătorească.

„Referitor la adresa dumneavoastră cu nr. 4C-30/49/7.06.2017 privind solicitarea de a mă prezenta în data de 14 iunie 2017 în fața Comisiei parlamentare de anchetă, vă comunic faptul că, la data de 24 mai 2007, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că „procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească”, se arată în scrisoarea lui Kovesi.

„Prim Decizia nr. 317 din 13 aprilie 2006 și Decizia nr. 45 din 17 mai 1994, Curtea Constituțională a României a decis ca dispozițiile din regulamentele interne ale Senatului sau Camerei Deputaților care prevăd obligativitatea persoanelor citate de a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituționale.

Față de aceste aspecte, vă comunic faptul că nu mă voi prezenta în data de 14 iunie 2017 la ședința Comisie de anchetă”, se mai arată în scrisoarea șefei DNA.

Intrat în direct prin telefon, Mihai Fifor, președintele comisiei de anchetă, a declarat în emisiunea Esențial că urmează ca împreună cu ceilalți membri ai comisiei să se ia o decizie pentru ceea ce urmează.

„S-a primit această adresă la comisie, urmează să mă consult și cu ceilalți colegi din comisie și să vedem cum vom proceda mai departe. Este o corespondență între comisie și doamna Laura Codruța Kovesi, o corespondență normală, rămâne să vedem cum vom proceda după ce vom analiza în cazul comisiei, luni, la 10, când vom relua lucrările”, a declarat Mihai Fifor.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close