Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruţa Kovesi, reînvestită ca procuror general. Băsescu a semnat decretul, după avizul negativ al CSM

Laura Codruţa Kovesi, reînvestită ca procuror general. Băsescu a semnat decretul, după avizul negativ al CSM

Laura Codruţa Kovesi, reînvestită ca procuror general. Băsescu a semnat decretul, după avizul negativ al CSM
02 Oct 2009   •   15:39

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul pentru reînvestirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Laura Codruţa Kovesi va rămâne în această funcţie pentru următorii trei ani.

Citeşte comunicatul Administraţiei Prezidenţiale (pdf)

Decizia vine după ce membrii Consiliului Superior al Magistraturii au respins, joia trecută, propunerea Ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de a o desemna pe Kovesi la şefia Parchetului pentru încă trei ani.

Decizia CSM a fost luată cu o majoritate covârşitoare, toţi cei cinci componenţi votând împotrivă, dar motivele expuse au fost mai mult de ordin personal decât în legătură cu probleme manageriale. De altfel, Kovesi a publicat pe site-ul Ministerului Public raportul de activitate pe perioada celor trei ani de mandat, explicând situaţia instituţiei la preluarea funcţiei, priorităţile pe care le-a avut şi pe care le-a îndeplinit, dar şi restanţele.

Singurul care a susţinut-o pe Kovesi în CSM a fost Ministrul Predoiu, care a susţinut că "avem nevoie de un procuror decis şi curajos". Ministrul Justiţiei a înaintat însă în 25 septembrie propunerea de reînvestire a Codruţei Kovesi către preşedintele României.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi decret procuror
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close