Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruţa Kovesi, discurs politic în Ucraina şi poze cu Zelenski, fără nicio legătură cu Parchetul European

Laura Codruţa Kovesi, discurs politic în Ucraina şi poze cu Zelenski, fără nicio legătură cu Parchetul European

Laura Codruța Kovesi, procuror general european, s-a dus la Kiev la acest final de săptămână, deși nu ar avea nicio atribuție. Cum a fost interpretat acest demers.

Laura Codruţa Kovesi, discurs politic în Ucraina şi poze cu Zelenski, fără nicio legătură cu Parchetul European
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2023   •   20:27

Laura Codruța Kovesi dă cumva semne că s-ar pregăti pentru candidatura prezidențială de anul viitor? Sunt voci care au interpretat astfel vizita sa în Ucraina. Inclusiv Volodimir Zelenski a postat imaginile în care a întâmpinat la Liov delegația din care a făcut parte și Laura Codruța Kovesi.

Prilejul a fost o conferință denumită United for Justice. Discursul său însă nu a prea avut nicio legătură cu funcția și atribuțiile sare ca procuror european.

"Prietenii noștri ucraineni au voința necesară, dar puterea rezistenței lor la agresiunea rusă depinde în mare măsură de sprijinul nostru. Una este să o declari, iar alta este să o oferi.

Una este să îți exprimi solidaritatea, iar alta este să îți exprime un comun al destinului" a început Kovesi și a continuat, invocând-l pe Winston Churchill şi cum Rusia trebuie oprită, fiindcă scopul lui Putin este împărțirea sferelor de influență asupra Europei.

"Rusia nu se va opri, nu doar pentru că obiectivul real al agresorilor nu este câștigul teritorial, ci și împărțirea Europei în sfere de influență, ceea ce ar însemna sfârșitul integrării europene. Sunt aici pentru a lua atitudine împotriva noului avatar al râului radical", a încheiat apoteotic Laura Codruța Kovesi.

Un discurs care poate fi considerat corect, doar că fără nicio legătură cu rolul Parchetului European, care este investigarea și urmărirea penală a fraudei împotriva bugetului Uniunii Europene și a altor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale blocului comunitar.

Prin prisma acestor atribuții, n-a fost foarte clar nici rolul prezenței Codruței Kovesi în Ucraina, în afară de a apărea în poze alături de Zelenski, lucru speculat de Unica un start al campaniei electorale pentru președinția României.

×
Subiecte în articol: Laura Codruţa Kovesi vizita Kiev Ucraina
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close