Antena 3 CNN Actualitate Date șoc în cazul oficialului Laurențiu Baranga, șeful Oficiului de Spălare a Banilor, prins cu diplome false

Date șoc în cazul oficialului Laurențiu Baranga, șeful Oficiului de Spălare a Banilor, prins cu diplome false

Apar detalii șocante în dosarul fostului șef de la Oficiul de Spălare a Banilor, Laurențiu Baranga. Ultima dată când i-au fost verificate documentele pentru angajare a fost în anul 2009, acum 11 ani, când s-a angajat la ORNISS. De atunci, nimeni nu i-a mai verificat diploma în afară de procurori.

Date șoc în cazul oficialului Laurențiu Baranga, șeful Oficiului de Spălare a Banilor,  prins cu diplome false
de Laura Dinu    |    12 Oct 2020   •   14:35

În anul 2009, Laurențiu Baranga a dus la angajare doar niște copii legalizate după diplomele de studii, cei de la ORNISS neavând interesul să vadă aceste diplome în original. 

Cei care au descoperit, în anul 2016, că diplomele lui Laurențiu Baranga sunt false, sunt procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Aceștia au întocmit un dosar record, cu 2,000 de diplome de bacalaureat falsificate, printre care și cea a domnului Baranga. 

În ciuda acestui fapt, Laurențiu Baranga a ocupat funcția de conducere a Oficiului se Spălare a Banilor.

ORNISS: În ultimii 4 ani nu a avut legătură cu instituția

Pe de altă parte, cei de la ORNISS spun că nu au mai colaborat cu acesta încă din data de 2016, Baranga trecându-și în mod fals în CV faptul că este adjunctul șefului ORNISS. 

Practic, în ultimii 4 ani calendaristici, domnul Baranga Laurențiu nu a mai avut nicio legătură cu ORNISS. În perioada în care domnul Baranga Laurențiu a activat în cadrul ORNISS nu a îndeplinit niciodată și sub nicio formă, calitatea de adjunct al conducătorului instituției”, au transmis, duminică, reprezentanții ORNISS, potrivit Mediafax. 

Reținut pentru 24 de ore

Laurențiu Baranga a fost reținut, sâmbătă, pentru 24 de ore la capătul unor audieri care au ținut ore în șir la locuința sa din Râmnicu Vâlcea.

El a demisionat joi, iar demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente”, au spus reprezentanții Poliției Române.

Prejudiciu de peste 640,000 lei 

Polițiștii precizează că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată, respectiv Laurențiu Baranga, a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

×
Subiecte în articol: laurentiu baranga
Parteneri
Peste un milion de oameni protestează în Franța!
x close