Antena 3 CNN Actualitate Laurenţiu, soldatul erou din Târgovişte care şi-a salvat o vecină dintr-un incendiu: "Mi-am riscat viaţa, dar pentru asta sunt pregătit"

Laurenţiu, soldatul erou din Târgovişte care şi-a salvat o vecină dintr-un incendiu: "Mi-am riscat viaţa, dar pentru asta sunt pregătit"

Laurenţiu, un soldat din Târgovişte, a devenit erou după ce a salvat viaţa unei vecine dintr-un incendiu devastator care i-a transformat apartamentul în scrum.

Laurenţiu, soldatul erou din Târgovişte care şi-a salvat o vecină dintr-un incendiu: "Mi-am riscat viaţa, dar pentru asta sunt pregătit"
Sursa foto: Facebook / MApN
de Alin Tarnovschi    |    22 Feb 2021   •   09:13

Totul s-a întâmplat, ieri dimineaţă, într-un bloc din Târgovişte, acolo unde a izbucnit un incendiu. În apartamentul cuprins de flăcări se afla o femeie care nu se putea deplasa, motiv pentru care Laurenţiu a intrat în casă şi a scos-o pe femeie afară.

Din nefericire, incendiul a distrus apartamentul în totalitate.

Tânărul soldat a suferit arsuri şi a inhalat fum, motiv pentru care a ajuns la spital, acolo unde a şi rămas internat pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale de specialitate.

"Ajutor! Ia foc blocul!

Acestea au fost strigătele disperate care l-au trezit astăzi pe colegul nostru, soldatul Iancu Laurențiu din Batalionul 1 Rachete Sol-Aer Boteni.

“Eu nu am făcut altceva decât să îmi urmez instinctul uman de a da o mână de ajutor unui om căzut. Într-adevăr, pentru a salva viața vecinei mele, mi-am riscat viața mea, dar pentru asta sunt pregătit. Satisfacția de a salva un om de la moarte este inimaginabilă! Dacă puteți să ajutați, nu ezitați, însă fiți raționali!”

În această dimineață, un incendiu a avut loc într-un bloc din Târgoviște. Soldatul Iancu a fost trezit de strigăte disperate după ajutor. Apartamentul vecinei sale, o femeie în vârstă și în imposibilitatea de a se deplasa, a luat foc. Fără să stea pe gânduri, colegul nostru a intervenit, reușind să-i salveze viața bătrânei, înainte de sosirea echipajelor de pompieri.

Din cauza fumului inhalat, colegul nostru se află acum în spital, intubat, urmând a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Laurențiu, ne rugăm pentru tine și îți dorim însănătoșire grabnică!

Pentru spiritul civic și de sacrificiu, pentru curajul și respectul tău față de semeni, îți mulțumim, Laurențiu!", se arată în postarea de pe Facebook a Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

“Ajutor! Ia foc blocul!” Acestea au fost strigătele disperate care l-au trezit astăzi pe colegul nostru, soldatul Iancu...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Duminică, 21 februarie 2021

×
Subiecte în articol: Targoviste incendiu soldat
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close