Antena 3 CNN Actualitate Le Monde, despre cazul Voicu: România se confruntă cu un grad ridicat de corupţie (VIDEO)

Le Monde, despre cazul Voicu: România se confruntă cu un grad ridicat de corupţie (VIDEO)

Le Monde, despre cazul Voicu: România se confruntă cu un grad ridicat de corupţie (VIDEO)
Sursa foto: Voicu
28 Mar 2010   •   17:58

Cazul Voicu a ajuns în presa internaţională. "Le Monde", de pildă, scrie că România înregistrează o premieră după ce parlamentarii au decis să permită arestarea senatorului. Jurnaliştii caracterizează ţara noastră ca pe una cu un grad ridicat de corupţie. Marţi, Cătălin Voicu află dacă va primi sau nu mandat de la procurori.

Le Monde notează că Voicu, care îşi imagina că are Bucureştiul la picioare, a ajuns în spital după ce a aflat că senatorii, colegii săi, au deschis calea către arestarea lui.

Cătălin Voicu este aşteptat marţi în faţa judecătorilor Înaintei Curţi care vor analiza cererea de arestare depusă de procurorii DNA. Senatorul a dat asigurări că se va pune la dispoziţia legii fără ezitare.Cazul senatorului Voicu nu va afecta imaginea PSD, crede preşedintele Victor Ponta.

Cazul aduce în continuare surprize. Senatorul PSD, Olguta Vasilescu, sustine ca un politician "din arcul guvernamental'' ar putea fi implicat în încrengătura Voicu. Se pare că este vorba despre senatorul UDMR Verestoy Atilla. Acesta recunoaşte că a avut discuţii cu Voicu, dar spune că nu i-a cerut niciodată să intervină în vreo problemă.


Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close