Antena 3 Actualitate Leacul zilei. Lidia Fecioru prezintă planta care te scapă de foarte multe boli

Leacul zilei. Lidia Fecioru prezintă planta care te scapă de foarte multe boli

de Cristina Tudorache    |    20 Iun 2020   •   20:49
Leacul zilei. Lidia Fecioru prezintă planta care te scapă de foarte multe boli
Sursa foto: Antena 3

Lidia Fecioru a prezentat Leacul Zilei, sâmbătă, la emisiunea „Adevăruri Ascunse” de la Antena 3. Leacul zilei este brusturele sau scaiul, numit și academicianul care vindecă foarte multe boli. Brusturele este un leac universal valabil și nu are contraindicații.

Rădăcina brusturelui conţine compuşi antibacterieni şi antifungici. Dacă este curățată, rădăcina se poate și găti, iar frunzele se pot adăuga în salate, ca atare. Frunzele conţin arctiopicrină, o substanţă amară, care imprimă gustul caracteristic al plantei. Cu ajutorul frunzelor se pot face și împachetări.

Rãdãcina de brusture este folositã pentru afecţiunea sa diureticã, sudorificã, depurativã şi uşor hipoglicemiantã, antitumoralã, antimutagenicã, hepatoprotectoare şi antioxidantã.

Lidia Fecioru, despre cum poate fi folosit ceailul de brusture

Din florile de brusture se face ceai, foarte bun pentru gripe, inflamații, afecțiuni reumatice. Ceaiul se poate bea zilnic și nu are contraindicații.

Brusturele este o plantã rezistentã la condiţii extreme, ce se dezvoltă în locurile cele mai nepretenţioase din regiunile de câmpie pânã la cele de munte.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close