Antena 3 CNN Actualitate Lecţie de istorie pentru copiii din diaspora

Lecţie de istorie pentru copiii din diaspora

Copiii românilor din diaspora au avut parte de o surpriză cu ocazia Zilei Naţionale: o lecţie despre istoria poporului român, live, din Muzeul Naţional de Istorie a României.

Lecţie de istorie pentru copiii din diaspora
de Iulia Gorgorin    |    30 Noi 2020   •   20:00

Protagonisti au fost un dac, un roman şi câţiva ostaşi ai armatelor române şi germane. Timp de două ore, aceştia au aflat cum a luat naştere poporul român şi cum s-a înfăptuit unirea din 1 decembrie 1918.

200 de copii români mutaţi cu familiile în străinătate au făcut un salt în timp şi spaţiu. Două ore au stat virtual în Muzeul Naţional de Istorie a României şi i-au văzut pe strămoşii noştri.

Copiii, cu vârste între 8 şi 18 ani, s-au pregătit cu steguleţe tricolore, cu hărţi ale României şi au fost îmbrăcaţi în haine naţionale. Iar lecţia a fost transmisă în direct, printr-o platformă online, chiar de lângă copia Columnei lui Traian.

După prima oră de curs, gazdele s-au schimbat în uniforme militare şi au continuat povestirea istoriei poporului român din interiorul camerei cu Tezaurul României.

Copiii au putut vedea începuturile istoriei noastre, până la primii domnitori care au avut ideea de unire. Copiii au aflat cât de viteji au fost românii în primul război mondial.

De 1 decembrie, românii pot vizita gratuit Muzeul Naţional de Istorie a României şi pot vedea vedea pe muzeulvirtual.ro documente unice de la Marea Unire.
 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close