Antena 3 CNN Actualitate Lecții de zbor gratuite, pentru tinerii români care vor să obțină licență de pilot. Aeroclubul României a început înscrierile

Lecții de zbor gratuite, pentru tinerii români care vor să obțină licență de pilot. Aeroclubul României a început înscrierile

Aeroclubul României a început înscrierile pentru cursurile teoretice şi practice de obţinere a licenţelor de zbor. Instructorii de la Aerodromul Deva aşteaptă cursanţii care vor să înveţe fie să zboare cu planorul sau cu avionul uşor, fie să sară cu paraşuta. Instructorii spun că este o oportunitate extraordinară pentru tinerii care vor să urmeze o carieră în acest domeniu.

Lecții de zbor gratuite, pentru tinerii români care vor să obțină licență de pilot. Aeroclubul României a început înscrierile
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    25 Ian 2024   •   18:37

Aerodromul Deva a început înscrierile pentru tinerii care vor sa învețe gratuit sa zboare cu planorul, avionul ușor sau cu parașuta. România este una dintre puținele tari din lume care oferă aceasta șansă în mod gratuit, pentru cei între 16 și 23 de ani.

În ultimii ani, Deva a devenit o locație preferată pentru competiții pentru că nu există curse aeriene și spațiul de zbor este liber. Instructorii spun că se fac zeci de ore de teorie, apoi din primăvară va începe partea practică. Asemenea cursuri costă, în alte țări, între cinci și șase mii de euro.

Pe lângă cei care vor să înveţe să piloteze planorul, sunt 30 de locuri pentru cei care vor să înveţe să sară cu parapanta şi alte 12 pentru cei care vor să piloteze un avion ultrauşor.

Cei care vor să trăiască aceste senzaţii se pot înscrie la cursuri până pe 23 februarie. Pentru cei cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, lecţiile sunt gratuite. Acestea sunt subvenţionate de Aeroclubul României, tocmai pentru a oferi o şansă tinerilor care vor să înveţe să zboare şi să obţină licenţa de zbor.

Cei care au peste 23 de ani trebuie să achite contravaloarea cursurilor, care se ridică până la șase mii de euro, pentru unele discipline.

După obţinerea licenţei de zbor, absolvenţii pot fi selecţionaţi în loturile Aeroclubului României sau îşi pot completa pregătirea pentru o viitoare carieră în aviaţie.

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close