Antena 3 CNN Actualitate CCR amână pentru 27 octombrie o decizie cu privire la legalitatea căsătoriei între persoane de acelaşi sex

CCR amână pentru 27 octombrie o decizie cu privire la legalitatea căsătoriei între persoane de acelaşi sex

CCR amână pentru 27 octombrie o decizie cu privire la legalitatea căsătoriei între persoane de acelaşi sex
Sursa foto: Foto: captura Antena 3/facebook
20 Sep 2016   •   14:32

UPDATE:  Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, marţi, pentru 27 octombrie soluţionarea excepţiei privind dispoziţiile din Codul civil referitoare la recunoaşterea căsătoriilor dintre persoane de acelaşi sex, ridicate într-un proces de Relu Adrian Coman, Robert Clabourn Hamilton şi Asociaţia ACCEPT.

"Cazul acesta l-am repus pe rol pe 27 octombrie, pentru a continua studiul dosarelor care (...) prezintă un caracter de noutate, complexitate, trebuie să vedem cu multă atenţie şi dosarul instanţei care ne-a fost trimis, să citim toate intervenţiile care au fost făcute de diferite agenţii şi organisme non-guvernamentale. (...) Nu e atât de simplu să decizi într-o cauză cu impact mediatic foarte mare şi cu un caracter de noutate nu numai la noi în România", a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

El a adăugat că vor fi chemate la CCR toate părţile implicate în dosar, inclusiv unul dintre părinţii unei persoane din cauză, care locuieşte în Statele Unite ale Americii.

____________

Adrian şi Clay, cei doi bărbaţi care s-au căsătorit în Belgia şi au venit în România ca să le fie recunoscută căsătoria, aşteaptă astăzi decizia Curţii Constituţionale. Judecătorii vor trebui să spună clar, după o amânare de două luni, dacă recunosc sau nu căsătoriilor oficiate în străinătate între persoanele de acelaşi sex. 

Camelia, mama lui Adrian, încearcă să privească cu detaşare toată situaţia. ”Mă gândesc cu realism la sentinţă. Că eu şi noi sperăm să fie o zi fastă şi avem noroc să decidă Curtea în favoarea noastră, cum ar fi într-un fel, după noi, firesc”, a spus aceasta.

Adrian  şi Clay au susţinut, în faţa judecătorilor CCR, că legislaţia românească în domeniul căsătoriei este discriminatorie şi aduce atingere dreptului la viaţă privată.

Aceiaşi judecători de la CCR au validat cele trei milioane de semnături date de românii care vor schimbarea constituţiei. Mai exact, să fie scris clar o familie este formată dintr-o femeie şi un bărbat.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close