Antena 3 CNN Actualitate E Lege! Șoferii vor fi filmați în timp ce conduc. Ce vor putea să vadă autoritățile

E Lege! Șoferii vor fi filmați în timp ce conduc. Ce vor putea să vadă autoritățile

A fost promulgată Legea prin care șoferii vor fi filmați în timp ce conduc pe drumurile publice din România. Autoritățile spun că este o măsură de eficientizare a monitorizării traficului rutier.

E Lege! Șoferii vor fi filmați în timp ce conduc. Ce vor putea să vadă autoritățile
Sursa foto: Gettyimages | marcoventuriniautieri
de Ioana Mircea    |    29 Dec 2022   •   21:42

Prin intermediul sistemului e-SIGUR autoritățile vor putea monitoriza traficul mult mai eficient. Vor fi montate camere video care vor colecta informațiile necesare despre situația traficului și participanții la trafic.

Prin noua Lege se vor colecta informații : vehiculul circulă fără rovinietă, se depășete limita maximă admisă de viteză pentru categoria de vehicul pe un anumit sector de drum; există interdicția sau restricția de a conduce un vehicul pe o bandă a sensului de deplasare; se respectă semnificația culorii roşii a semaforului; există interdicția de a conduce pe drumurile publice un vehicul a cărui înmatriculare este suspendată; se respectă regulile de trecere la nivel cu calea ferată; există comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Locurile în care vor exista camerele de monitorizare vor fi făcute publice de către CNAIR. Conform legii, vor putea fi colectate date precum imagini, sunete, viteza de deplasare a vehiculelor, mase și gabarit, informații privind condițiile atmosferice, semnalizarea rutieră și starea infrastructurii rutiere, precum și informații privind locul și timpul colectării, potrivit gandul.ro.

 

×
Subiecte în articol: camere trafic cod rutier
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close