Antena 3 CNN Actualitate Legea care afectează milioane de români revine

Legea care afectează milioane de români revine

Legea care afectează milioane de români revine
Sursa foto: foto: Pixabay.com
02 Apr 2018   •   17:55

Săptămâna asta se reiau discuţiile pe marginea controversatei legi a plafonării dobânzilor. Iar doi deputaţi au depus amendamente pentru ca plafonul dobânzii anuale efective să fie de 50%.

Surse din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor confirmă faptul că un deputat PSD a depus amendamente la proiectul de lege iniţiat de senatorul Daniel Zamfir care urmăreşte plafonarea dobânzilor la toate creditele de consum acordate în România la 18%. Amendamentul propune modificarea plafonului propus de senatorul Zamfir până la o valoare de 50% a DAE pentru creditele de consum.

Propunerea vine pe fondul îngrijorărilor din interiorul coaliţiei PSD-ALDE pe acest proiect de lege, după ce voci avizate din arcul guvernamental au avertizat factorii de decizie din cele două partide că un prag prea scăzut pentru DAE ar putea să lovească în plin românii cu venituri mici, adică exact pe acei oameni pe care proiectul de lege îşi propune să îi protejeze.

,,Intenţia domnului senator Zamfir este lăudabilă şi tocmai de aceea a beneficiat de sprijin din partea PSD. La o analiză mai atentă, ne-am dat seama că sute de mii de oameni, şi de ce să nu spunem drept, chiar dintre votanţii noştri, vor rămâne fără acces la credite de orice fel. Este normal să susţinem o iniţiativă care curăţă piaţa de abuzuri, dar e la fel de normal să ne uităm şi spre oameni şi spre piaţă până la urmă. Tocmai de aceea, plafonul ăsta de 50% e o soluţie rezonabilă pentru toată lumea: şi pentru clienţi, şi pentru companiile din sector, pentru IFN-uri şi bănci", au declarat surse apropiate dezbaterilor care au loc în aceste zile în comisiile Camerei Deputaţilor.

Subiectul a fost comentat, în ediția de luni a emisiunii "100 de minute", de Alessandra Stoicescu și invitații săi:

×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close