Antena 3 CNN Actualitate Legea care ar putea stopa migraţia personalului medical a trecut de Senat. Bănicioiu: Vizează suplimentarea veniturilor cadrelor medicale

Legea care ar putea stopa migraţia personalului medical a trecut de Senat. Bănicioiu: Vizează suplimentarea veniturilor cadrelor medicale

Legea care ar putea stopa migraţia personalului medical a trecut de Senat. Bănicioiu: Vizează suplimentarea veniturilor cadrelor medicale
09 Iun 2015   •   19:22

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a anunţat, în ediţia de marţi a emisiunii "La ordinea zilei", trecerea în Senat a unui proiect de lege deosebit de important pentru sistemul medical din România, care vizează suplimentarea veniturilor cadrelor medicale.

"Vestea bună e că tocmai mi-a trecut o lege, importantă pentru sistemul medical, aceea privind suplimentarea veniturilor medicilor. E o lege extrem de importantă la care contăm şi pe sprijinul colegilor din opoziţie. (...) Legea ar putea rezolva problema migraţiei personalului medical", a afirmat ministrul Bănicioiu.

Propunerea legislativă a trecut cu 54 de voturi "pentru", 24 de voturi "împotrivă" şi 6 abţineri.

Nicolae Bănicioiu a explicat că legea "ar da posibilitatea cadrelor medicale să aibă pacienţi privaţi în spitalele publice". Altfel spus, "cu muncă mai multă să câştigi mai mult", folosind o infrastructură deja existentă.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că această lege ar putea fi aplicabilă chiar din 1 iulie, în condiţiile unei mobilizări generale în Parlament.

"Legea nu poate fi doar a unui Guvern. E lipsită de consistenţă politică. Trebuie votată şi de opoziţie. Altfel nu are rost", a mai spus ministrul.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close