Antena 3 CNN Actualitate Legea care va determina 85% dintre mame să stea 2 ani în concediu

Legea care va determina 85% dintre mame să stea 2 ani în concediu

Legea care va determina 85% dintre mame să stea 2 ani în concediu
Sursa foto: foto: pixabay.com
10 Noi 2016   •   19:36

Numărul mamelor din România care vor opta pentru concediul post-natal de 2 ani se va dubla, ca urmare a intrării în vigoare, de la 1 iulie 2016, a Legii care prevede eliminarea plafonului de indemnizaţie pentru creşterea copilului, este concluzia experţilor în Resurse Umane (HR), redată într-o analiză de specialitate.

"Dacă în anii trecuţi circa 42% dintre mamele din România optau pentru concediul de creştere a copilului cu durata de doi ani, în condiţiile în care indemnizaţia acordată de stat în acest caz este de maximum 1.200 de lei, începând cu acest an ponderea ar putea creşte la aproximativ 85%. Pe de altă parte, există şi o categorie de mame care vor opta pentru perioade mai scurte de concediu de maternitate. Acestea sunt, de cele mai multe ori, cele care au poziţii de top şi middle management şi care nu pot lipsi 2 ani, dorindu-şi să nu facă o pauză în carieră", reiese din raportul Smartree, unul dintre liderii din România pe piaţa de externalizare a proceselor de HR.

Potrivit sursei citate, de cele mai multe ori mamele care petrec mai mult de un an în concediul de creştere a copilului aleg să revină la jobul de dinainte, lucru recomandat, de altfel, şi de către specialiştii companiei care consideră că reintegrarea este mult mai uşoară într-un mediu deja cunoscut.

Mai mult, pe capital.ro.

×
Subiecte în articol: concediu maternal
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close