Antena 3 CNN Actualitate CCR: Legea dării în plată, parțial neconstituțională

CCR: Legea dării în plată, parțial neconstituțională

CCR: Legea dării în plată, parțial neconstituțională
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    25 Oct 2016   •   14:10

Judecătorii CCR au admis marţi excepţii la legea dării în plată şi au respins altele, a anunţat preşedintele Curții Valer Dorneanu, precizând că se poate spune că legea e parţial neconstituţională.

”Practic, am admis excepţia de neconstituţionalitate, s-a constatat că sintagma <>, sintagmă care era conţinută în art. 11 teza I, este neconstituţională. Sintagma se referea la faptul că sunt aplicabile şi acelor situaţii care privesc devalorizarea bunurilor imobile. Or, obiectul procesului era plata contractului, nu era vorba de bunuri imobile şi din acest punct de vedere va fi eliminată această sintagmă”, a spus Valer Dorneanu.

Preşedintele CCR a mai spus că a fost admisă parţial o altă excepţie: ”Am admis, de asemenea, excepţia de neconstituţionalitate şi am constatat că prevederile art. 11 teza I, raportate la art. 3, teza II, art. 4, art. 7 şi art. 8 din legea 77 sunt constituţionale în măsura în care instanţa judecătorească verifică condiţiile referitoare la existenţa impreviziunii. Fac precizarea că această posibilitate nu o aveau instanţele sesizate de bănci sau de părţi şi de aici încolo instanţele de judecată vor trebui să aibă în vedere toate implicaţiile teoriei impreviziunii, şi cu privire la riscuri şi la proporţionalitate şi la celelalte aspecte”.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: legea darii in plata
Parteneri
Profesorii au respins ultima ofertă a Guvernului şi continuă protestul
x close