Antena 3 CNN Actualitate Legea dării în plată înfurie băncile: 50 la sută avans pentru creditele în valută

Legea dării în plată înfurie băncile: 50 la sută avans pentru creditele în valută

Legea dării în plată înfurie băncile: 50 la sută avans pentru creditele în valută
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Mar 2016   •   09:00

50 la sută avans pentru creditele în valută - este anunţul îngrijorător al uneia dintre cele mai importante bănci din România. Este cea de-a patra bancă de la noi care ia decizia de majorare a avansului. Reprezentanţii băncilor avertizează că urmează colapsul şi vin cu noi propuneri pentru modificarea legii dării in plată.

Asta după ce actul normativ a fost deja adoptat în Senat.

Plafonul de 150.000 de euro, lipsa carcaterului social, dar şi soarta programului Prima Casă strânesc contre între bănci, Guvern şi susţinători

Deja băncile reacţionează în lanţ. O a patra instituţie de credit a anunţat mărirea avansului la un procent record - 50% pentru creditele în valută.

Propunerile băncilor de modificare a legii vin abia după ce Senatul a adoptat în unanimitate actuala formă şi a fost stabilit şi plafonul.

Iniţiatorul Dării în Plată susţine că strategia băncilor constă în modificarea legii pentru a fi cât mai restrictivă, iar apoi să fie declarată discriminatorie şi neconstiuţională.

De altfel, în nicio ţară nu există nici avansuri la credite de 50%. Banca Naţională a intrat şi ea în scenă şi a anunţat pierderi între 2 şi 4 miliarde de euro dacă legea dării în plată va fi adoptată. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu lege, deorece camera deputaţilor urmează să dea un vot final.


×
Subiecte în articol: legea darii in plata
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close