Antena 3 CNN Actualitate "Legea lui Badea": Dacă încerci să aplanezi un conflict, ţi-o "furi" din două părţi

"Legea lui Badea": Dacă încerci să aplanezi un conflict, ţi-o "furi" din două părţi

"Legea lui Badea": Dacă încerci să aplanezi un conflict, ţi-o "furi" din două părţi
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    24 Sep 2012   •   13:16

"Cel care încearcă să aplaneze un conflict devine victimă sigură" - aceasta este "legea lui Badea", o concluzie la care a ajuns realizatorul TV, şi pe care a comentat-o în ediţia de duminică seară a emisiunii În gura presei, de la Antena 3.

"Nu există pe această planetă, în această lume, noţiunea de . Cine a inventat această idee merită să facă închisoare, pentru că aşa ceva este genocid, aşa ceva nu există. Absolut întotdeauna, fără excepţie, cel care încearcă să aplaneze un conflict . Dăm o lege, nu e a lui Murphy, puteţi să-i spuneţi legea lui Badea - cine încearcă să aplaneze un conflict devine victimă 100%", este de părere jurnalistul.

Badea a explicat şi raţionamentul cu ajutorul căruia a ajuns la această concluzie, şi anume psihologia conflictului.

"Potrivit resorturilor psihologiei conflictului, cine încearcă să aplaneze un conflict va fi atacat, pentru că participanţii vor da în cel care încearcă să stopeze cearta, pentru că el mă împiedică pe mine să ajung la cine vreau. (...) Deci, în momentul în care încerci să aplanezi un conflict, ţi-o furi din două părţi", a încheiat Badea.

Realizatorul TV a vorbit despre "legea conflictului", după ce un tânăr handbalist a fost înjunghiat în gât, pentru că a încercat să aplaneze o dispută între doi bărbaţi.




×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei conflict
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close