Antena 3 CNN Actualitate Legea pensiilor continuă să stârnească nemulţumiri: Sindicaliştii ameninţă cu noi proteste

Legea pensiilor continuă să stârnească nemulţumiri: Sindicaliştii ameninţă cu noi proteste

Legea pensiilor continuă să stârnească nemulţumiri: Sindicaliştii ameninţă cu noi proteste
12 Feb 2010   •   22:03

Legea pensiilor, avizată miercuri de Guvern, continuă să stârnească nemulţumiri în rândul sindicatelor. Liderii Blocului Naţional Sindical avertizează că pensionarii vor avea de pierdut în urma acestei legi. Totodată, sindicaliştii susţin că singurii care vor avea de câştigat sunt bugetul de stat şi firmele de asigurări de pensii.

Sindicaliştii susţin că, în ultimii ani, Guvernele nu au reuşit să găsească un sistem public de pensii sustenabil din punct de vedere financiar.

Sindicaliştii au şi o serie de revendicări în ceea ce priveşte legea pensiilor. Printre acestea se numără şi reevaluarea vârstei de pensionare.

În cazul în care nu vor ajunge la o înţelegere cu Guvernul, sindicaliştii ameninţă din nou cu proteste.

Premierul Emil Boc a rămas însă indiferent la ameninţările sindicatelor în ceea ce priveşte protestele în stradă dacă legea va fi promulgată. El spune că noua legea nu va afecta mai mult de 15% dintre pensionari, adica exact acea categorie bemeficiază de pensia obişnuită la care se adaugă şi pensia specială de stat.

Potrivit guvernanţilor, noua legea va face o economie la bugetul de stat de minimum 500 de milioane de euro şi de maximum 800 de milioane de euro.

Antena 3




×
Subiecte în articol: legea pensiilor sindicate
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close