Antena 3 CNN Actualitate Scandal monstru pe legea prevenției în sănătate. Ce se întâmplă cu pacienții care nu se prezintă la medic

Scandal monstru pe legea prevenției în sănătate. Ce se întâmplă cu pacienții care nu se prezintă la medic

Scandal monstru pe legea prevenției în sănătate. Ce se întâmplă cu pacienții care nu se prezintă la medic
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    08 Feb 2016   •   19:57

Peste 120 de parlamentari din PNL, PSD, UDMR și din grupul minorităților au semnat un proiect de lege privind activitatea de prevenție în sănătate.

Dana Grecu a arătat, luni, în cadrul emisiunii „La ordinea zilei” ce prevede acest proiect.

Potrivit legii prevenției, românii care refuză să participe la programele de prevenție pot fi obligați să suporte, parțial sau total, costurile tratamentelor bolilor.

Acest proiect de lege se află în dezbatere publică până la 1 martie.

Poiectul prevede că prevenția se desfășoara în baza unei politici și a unei strategii pe termen mediu și lung, materializate sub forma unui program național de prevenție multianual, care are subprograme anuale.

Orice cetățean are dreptul de a refuza participarea la programele de prevenție, dar, în acest caz, spune proiectul de lege, poate suporta, parțial sau în totalitate, costurile tratamentului.

Vă amintim că Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătăţii, a anunţat că va demisiona din Parlament, dacă iniţiativa liberală privind obligativitatea prevenţiei va fi votată de către colegii săi.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „La ordinea zilei”.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close