Antena 3 CNN Actualitate Legea privind numirea directorului SIE de către Parlament, la propunerea președintelui, promulgată

Legea privind numirea directorului SIE de către Parlament, la propunerea președintelui, promulgată

Legea privind numirea directorului SIE de către Parlament, la propunerea președintelui, promulgată
Sursa foto: Foto: Facebook/Klaus Iohannis
14 Apr 2017   •   20:12

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 1/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Informații Externe.

Senatul a adoptat, pe 27 martie, în unanimitate, cu 104 voturi pentru, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă pentru modificarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 1/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Informații Externe (SIE).

Printr-un amendament propus de senatorul PSD Șerban Nicolae, conducerea SIE se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Camera Deputaților și Senat, în ședință comună, la propunerea președintelui României.

"Este o propunere care nu implică niciun fel de diferențe politice sau doctrinare și este în buna funcționare atât a Parlamentului, în ceea ce privește controlul civil asupra serviciilor de informații, cât și în ceea ce privește conducerea operativă și executivă a Serviciului de Informații Externe", a precizat Șerban Nicolae în timpul dezbaterilor.

Potrivit formei anterioare a Legii 1/1998, SIE este condus de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, la propunerea președintelui României.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: parlament Klaus Iohannis
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close