Antena 3 CNN Actualitate Legea salarizării unitare: Bugetarii cu salarii mici ar putea recupera din reducerea de 25%

Legea salarizării unitare: Bugetarii cu salarii mici ar putea recupera din reducerea de 25%

Legea salarizării unitare: Bugetarii cu salarii mici ar putea recupera din reducerea de 25%
24 Aug 2010   •   08:31

Bugetarii, care obţin venituri mai mici, vor recupera mai mult din reducerea cu 25% a salariilor, decât cei care au venituri mari, potrivit noii Legi a salarizării unitare. Executivul va promova legea în septembrie.

În negocierile cu Executivul, scopul sindicatelor este să recupereze cat mai mult din tăierea de 25%, adică mărirea se aplică actualelor salarii diminuate. Astfel, salariile mici ar putea creste cu până la 20%, cele de peste 2.500 de lei cu 1%, iar cele mari să rămână îngheţate.

Pentru a creşte însă veniturile, de anul viitor vor fi eliminate salariile de merit, primele de vacanţă şi cel de-al 13-lea salariu.

Un punct sensibil în aceste negocieri este salariul minim. Iniţial, sindicatele au cerut 750 de lei, Guvernul a oferit 640 de lei, variantă neacceptată de sindicate. Aşa că, acum se fac simulări cu variante ale salariului minim, de 675 de lei şi 705 lei. Anul viitor, fondul de salarii nu trebuie să depăşească 39 de miliarde de lei, iar numărul bugetarilor va trebui să fie 1.290.000.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: salariu legea salarizarii unitare
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close