Antena 3 CNN Actualitate Legea salarizării unitare, trimisă de Senat pentru avize la Guvern, Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic

Legea salarizării unitare, trimisă de Senat pentru avize la Guvern, Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic

Legea salarizării unitare, trimisă de Senat pentru avize la Guvern, Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic
02 Mai 2017   •   14:26

Proiectul legii salarizării unitare a fost trimis, marţi, de către Biroul permanent al Senatului, pentru avize, la Guvern, Consiliul Economic, Consiliul Legislativ şi la alte instituţii, termenul solicitat pentru elaborarea acestora fiind de o săptămână.

"Ca orice proiect de lege, înainte de a fi trimis la comisii, are nevoie de punctele de vedere ale Guvernului, Consiliului Economic şi Social, Consiliului Legislativ. Şi nu numai acestea. Sunt mai multe avize de care are nevoie. Termenul în general este de 30 de zile. Noi am solicitat azi de acolo de unde avem nevoie de aviz, în 7 zile să primim răspunsul. În mod normal, săptămâna viitoare vom avea aceste avize, după care ne vom întâlni în şedinţa de Birou permanent şi vom trimite către avizare şi raport către comisiile Senatului. E clar că avem nevoie ca toţi colegii să parcurgă în linişte textul legii şi să aducă amendamente, dar sigur că este un termen asumat de PSD şi ALDE ca până la începutul semestrului al doilea să fie legea adoptată", a afirmat vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda, după şedinţa Biroului permanent.

El susţine că termenul de adoptare a acestui act normativ în Senat, avansat de PSD, până la sfârşitul lunii mai va fi respectat.

Proiectul legii salarizării unitare a fost înregistrat la începutul săptămânii trecute la Senat, el fiind semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect, care a fost depus de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

×
Subiecte în articol: legea salarizarii unitare Senat guvern
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close