Antena 3 CNN Actualitate Leonard Orban: Fără un raport preponderent pozitiv MCV, va fi foarte greu să aderăm la Schengen în acest an

Leonard Orban: Fără un raport preponderent pozitiv MCV, va fi foarte greu să aderăm la Schengen în acest an

Leonard Orban: Fără un raport preponderent pozitiv MCV, va fi foarte greu să aderăm la Schengen în acest an
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Mai 2012   •   15:31

României îi va fi foarte greu să obţină o decizie favorabilă de aderare la zona Schengen anul acesta, dacă nu va primi un raport preponderent pozitiv la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pe Justiţie, în această vară, din partea Comisiei Europene, a avertizat, luni, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Europene, Leonard Orban.

"Fără un raport preponderent pozitiv la MCV va fi foarte greu să avem o decizie favorabilă în cursul acestui an (în privinţa aderării la Spaţiul Schengen - n.r.)", a atras atenţia Orban, potrivit Agerpres.

El a subliniat că, deşi în mod formal cele două chestiuni, Schengen şi MCV, nu sunt legate, un raport pozitiv în Mecanismul de Cooperare şi Verificare este esenţial pentru obţinerea unei decizii favorabile privind aderarea României la spaţiul european de liberă circulaţie.

Luni, Orban a primit aviz favorabil la comisiile de afaceri europene ale Parlamentului, pentru continuare activităţii de ministru şi în viitorul Cabinet Victor Ponta.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close