Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguța Vasilescu: Aceste mame se vor putea pensiona mai repede

Lia Olguța Vasilescu: Aceste mame se vor putea pensiona mai repede

Lia Olguța Vasilescu: Aceste mame se vor putea pensiona mai repede
Sursa foto: foto: Agerpres
23 Aug 2017   •   08:12

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi seară, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3, că au fost finalizate mai multe variante ale noii legi a pensiilor.

Acestea urmează să fie prezentate coaliţiei de guvernare pentru a fi aleasă cea finală, care va fi apoi prezentată public şi trimisă Parlamentului. Potrivit lui Vasilescu, o nouă lege a pensiilor ar putea fi adoptată în decembrie.

Miinistrul muncii a declarat că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede.

„Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere", a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu legea pensiilor
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close