Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguța Vasilescu, avertisment pentru Guvern: "Nu pensionarii trebuie să plătească tunurile din această pandemie"

Lia Olguța Vasilescu, avertisment pentru Guvern: "Nu pensionarii trebuie să plătească tunurile din această pandemie"

Deputatul PSD, Lia Olguta Vasilescu, a vorbit, joi, despre majorarea pensiilor, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD. Fostul ministru al Muncii a transmis că au fost strânse peste 860.000 de semnături pentru majorarea punctului de pensie.

Lia Olguța Vasilescu, avertisment pentru Guvern: "Nu pensionarii trebuie să plătească tunurile din această pandemie"
de Maria Teodorescu    |    13 Aug 2020   •   18:05

”Din păcate, aflăm că mâine (vineri - n.r.), într-o ședință de Guvern se discută despre emiterea unei orodonanțe de urgentă care să pună în pericol această lege a pensiilor, în sensul că majorarea nu va fi de 40%. Vreau să atenționam Guvernul României să țină cont de aceste sute de mii de semnături date de pensionarii din țară în ultima lună și jumătate. 

Atenționăm Guvernul că, de la 1 ianuarie, ar fi trebuit să înceapă recalcularea tuturor celor 5 milioane de dosare, după noua lege a pensiilor, pentru elimitarea inechităților. Până la această dată, 13 august, nu s-a calculat niciun dosar, ceea ce ne face să credem că din nou legea nu va fi respectată de Guvern. Începând de la 10 august, CNSAS ar fi trebuit să înceapă tipărirea taloanelor de pensii Din România. Nu s-a întamplat nici până azi acest lucru, tocmai pentru că mâine își doresc ca în sedința de Guvern să modifice această lege a pensiilor", a declarat Olguta Vasilescu. 

Lia Olguța Vasilescu, avertisment pentru Guvern: "Nu pensionarii trebuie să plăteasca tunurile din această pandemie"

Lia Olguța Vasilescu, avertisment pentru Guvern: "Nu pensionarii trebuie să plătească tunurile din această pandemie"

Lia Olguța Vasilescu spune că există resurse pentru respectarea Legii pensiilor și majorarea acestora cu 40%. ”De fiecare dată ne-au acuzat că panicăm populația, că mințim, că se va respecta legea și chiar că banii de pensii sunt prinși în buget. Dacă sunt prinși în buget, de ce nu se dau de la 1 septembrie?! Nu pensionarii ar trebui să plăteasca tunurile din această pandemie.”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu pensii PSD
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close