Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguța Vasilescu, detalii despre pensiile românilor: Punctul de pensie va ajunge la 1.775 de lei

Lia Olguța Vasilescu, detalii despre pensiile românilor: Punctul de pensie va ajunge la 1.775 de lei

Lia Olguța Vasilescu, detalii despre pensiile românilor: Punctul de pensie va ajunge la 1.775 de lei
22 Aug 2017   •   20:26

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit la ”Punctul de Întâlnire” de noua lege a pensiilor, aflată acum în lucru la ministerul pe care îl conduce.

”Am constituit echipele de la Casele de Pensii. După ce vom avea varianta aleasă de liderii coaliției, vom putea trimite textul final Parlamentului, undeva în luna octombrie. Nu știm exact dacă se va întâmpla ca la legea salarizării, dacă o vom avea în decembrie, dar nu pot să dau un termen foarte exact, pentru că nu mai depinde de ministerul nostru. Să nu uităm că sunt peste 5 milioane de pensionari în plată la ora actuală, cărora va trebui să li se calculeze pensia, presupune și o reorganizare a Caselor de Pensii din fiecare județ” a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Potrivit ministrului, punctul de pensie va crește până la 1.775 de lei, în 2020.

Totodată, Lia Olguța Vasilescu a vorbit și despre cazurile aberante, în care o persoană poate să cumuleze mai multe tipuri de pensii și au și un alt venit, ca salariat. 

Ministrul Muncii a declarat și că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede, explicând că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

 

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close