Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguța Vasilescu, la ”Sinteza Zilei”. ”Legea pensiilor este gata”

Lia Olguța Vasilescu, la ”Sinteza Zilei”. ”Legea pensiilor este gata”

Lia Olguța Vasilescu, la ”Sinteza Zilei”. ”Legea pensiilor este gata”
25 Oct 2017   •   23:03

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a fost invitată la ”Sinteza Zilei”, acolo unde a vorbit despre pensiile și salariile românilor.

O puteți urmări live, pe www.antena3.ro.

Iată principalele declarații:

Despre Legea Pensiilor

”Am auzit în spațiul public că această lege nu există. V-o las și dumneavoastră. Are 67 de pagini. Este gata de la 1 octombrie, așa cum am promis. Ce scrie în programul de guvernare se întâmplă. Încă se calculează impactul” a spus ministrul.

”Ne asteptăm ca prin toate aceste măsuri să eliminăm deficitul fondului de pensii. Chiar dacă nu se ajunge la eliminarea completă, va fi mult mai mic. S-au făcut toate corecțiile necesare”.

”Vârsta de pensionare nu se schimbă”.

Despre salarii

”Mâine va apărea o Hotărâre de Guvern cu stabilirea salariului minim pe anul viitor”.

Despre locurile de muncă

”Sunt creșteri pe toate sectoarele. Avem deja deficit foarte mare pe forța de muncă. Trebuie să găsim metode să îi atragem pe români în țară. De anul viitor se va regla oferta educațională cu piața muncii. Se cer foarte mulți ingineri, medici, IT-iști, ar trebui să aibă cât mai multe locuri în universități”.

Despre ”taxa de solidaritate”

”Pentru angajat, contribuțiile scad și acest impozit scade de la 16 la 10%. Să avem răbdare până mâine, în Guvern se va discuta despre prevederile noului Cod Fiscal. Nu există varianta ca aceste salarii să scadă, nici în mediul privat. De la începutul acestui an au crescut și salariile în privat, cu aproximativ 10%”.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close