Antena 3 CNN Actualitate Liana Dumitrescu a murit în urma unei tromboze extinse a venelor cerebrale, susţin legiştii

Liana Dumitrescu a murit în urma unei tromboze extinse a venelor cerebrale, susţin legiştii

Liana Dumitrescu a murit în urma unei tromboze extinse a venelor cerebrale, susţin legiştii
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Ian 2011   •   13:30

Deputatul Liana Dumitrescu a decedat în urma unei tromboze extinse a sinusurilor nervoase cerebrale. Nu a fost vorba de o moarte violentă, însă investigaţiile continuă printr-o serie amplă de analize de laborator, a declarat, vineri, pentru Mediafax, Dan Dermengiu, directorul general al INML "Mina Minovici".

Astfel, la autopsie nu a fost găsit niciun indiciu care să pună în evidenţă o disfuncţie a vreunui organ şi pe care legiştii să o asocieze cu tromboză cerebrală extinsă, a precizat Dermengiu. Medicii legişti caută acum posibili factori de risc asociaţi care ar fi putut genera această suferinţă.

Pentru a se stabili cauza trombozelor extinse şi pentru a răspunde întrebărilor procurorilor, vor fi efectuate investigaţii complexe de laborator, printre care analize patologice, toxicologice, tanato - chimice, hormonale, bacteriene şi serologice.

Până la aflarea rezultatelor acestor analize ar putea trece aproximativ o lună de zile.

Neurologii susţin că posibilele cauze de risc ale trombozei ar putea fi factorii de risc asociaţi utilizării anticoncepţionalelor, o suferinţă oncologică sau o anomalie a glandelor endocrine.

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti. Pacienta, în vârstă de doar 38 de ani, a făcut stop cardiac după mai bine de o săptămână petrecută în spital. Potrivit managerulului Spitalului Elias, deputatul suferea de o boală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă sub tratament.

×
Subiecte în articol: deces medici legisti
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close