Antena 3 CNN Actualitate Liana Stanciu: Cancerul nu este o chestie care vine azi. Mamelor, faceţi ecografii copiilor!

Liana Stanciu: Cancerul nu este o chestie care vine azi. Mamelor, faceţi ecografii copiilor!

Liana Stanciu: Cancerul nu este o chestie care vine azi. Mamelor, faceţi ecografii copiilor!
Sursa foto: Foto: Antena 3
22 Feb 2012   •   23:11

Cancerul nu alege, el vine şi la cel sărac şi la cel bogat. Diferenţa constă în faptul că cel bogat îşi permite să plece în străinătate şi să se trateze, este de părere jurnalista Liana Stanciu, care a fost invitată în ediţia de miercuri seară a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Cancerul nu alege: că e alb sau că e negru, că are tata bani sau nu! Cei care au bani au fugit, au luat copilul în braţe, au vândut ce au avut şi au plecat în străinătate" a spus Liana Stanciu.

Întrucât a trecut printr-o experienţă similară, Liana Stanciu vorbeşte la Antena 3 despre cum trebuie abordată problema îmbolnăvirii de cancer, resprectiv tratamentul acestei boli, atunci când vorbim despre copii.

Astfel, Liana sfătuieşte toate mamele să fie precaute şi să îşi ducă copii la analize aprofundate, cât de des posibil, pentru că această boală teribilă nu este o chestiune care vine dintr-o dată, ci se acumulează.

"Trebuie verificat copilul de la 6 luni, un an. O ecografie nu este extrem de scumpă şi nici invazivă. Faceţi ecografii copilului măcar să vedeţi cum a crescut, cum s-a dezvoltat. Am învăţat în aceşti ani în care m-am luptat cu sistemul că singura soluţie adevărată este să construieşti. (...) Apoi, cancerul nu este o chestie care vine azi, el vine în timp, se acumulează." a subliniat Liana Stanciu la Antena 3.




În fiecare zi, 500 de copii din România sunt diagnosticaţi cu cancer. Aproximativ 50.000 de români îşi pierd viaţa, în fiecare an, din cauza cancerului. Unele dintre cauzele care duc la decesele provocate de cancer sunt lipsa medicamentelor de pe piaţa farmaceutică şi descoprirea bolii într-un stadiu avansat, a declarat  preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din ţară, Cezar Irimia.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA COMPLETĂ A EMISIUNII Sinteza Zilei

×
Subiecte în articol: cancer Sinteza Zilei Antena 3
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close