Antena 3 CNN Actualitate Liber la muncă în 2010. Majoritatea sărbătorilor cad în weekend

Liber la muncă în 2010. Majoritatea sărbătorilor cad în weekend

Liber la muncă în 2010. Majoritatea sărbătorilor cad în weekend
Sursa foto: sarbatori
24 Dec 2009   •   14:48

Românii nu doar că au mai puţine zile libere faţă de restul europenilor, dar la anul cele mai multe sărbători legale cad în weekend şi se pierd. Aşa că în loc de 11 libere vom avea doar 4.


Până în 2008, românii aveau doar 8 zile libere. Acum, după ce au fost declarate două zile libere de Rusalii şi una de Sfânta Maria sunt 11. Dar în 2010 cele mai multe cad la sfârşit de săptămână. Aşa că din teoretic 11 libere rămân doar patru.

Anul nou se începe cu dreptul. 1 ianuarie cade vineri şi este zi liberă. A doua zi a anului începe cu stângul însă. 2 ianuarie cade sâmbăta. Aşa că e prima zi liberă pierdută. Prima zi de Paşte cade duminica, dar a doua zi, lunea, este liberă. 1 mai se va sărbători în weekend, sâmbăta. Iar mai departe, tot fără noroc. Şi prima zi de Rusalii se pierde. Şi asta pentru că pică întotdeauna duminica. A doua zi, însă, lunea este liberă. Încă o zi liberă pierdută este cea de Sfânta Marie. 15 august va fi sărbătorit duminica. Românii vor fi însă liberi de 1 decembrie, care cade miercurea. Liberele de Crăciun vor fi însă pierdute. 25 decembrie 2010 cade sâmbăta, iar 26 duminica.
Aşa că românii îşi pot lua gândul de la vacanţe prelungite. În Uniunea Europeană, oamenii au în medie 13 zile libere în fiecare an. De cele mai multe libere se bucură portughezi, maghiarii, suedezii şi belgienii.


Zile libere care cad în week-end în 2010

2 ianuarie - sâmbăta
Prima zi de Paşte - duminica
1 mai- sâmbăta
Prima zi de Rusalii - duminica
15 august - duminica
25 decembrie - sâmbăta
26 decembrie - duminica

Antena3

×
Subiecte în articol: munca
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close