Liberalii s-au întâlnit cu o delegație a FMI. Ce s-a discutat

14 Mar 2017   •   12:17
Liberalii s-au întâlnit cu o delegație a FMI. Ce s-a discutat Foto: Facebook/Raluca Turcan

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Reza Baqir, şeful Misiunii FMI pentru România şi Bulgaria, s-a întâlnit marţi cu lideri ai PNL

Potrivit unui comunicat al PNL transmis AGERPRES, discuţiile au vizat teme precum actuala construcţie bugetară, Fondul Suveran de Investiţii, absorbţia fondurilor europene şi "derapajele din zona justiţiei". 

"În cadrul acestor discuţii, liderii PNL şi-au exprimat îngrijorarea privind supradimensionarea veniturilor bugetare, în special în zona componentei de absorbţie a fondurile europene pentru a masca deficitul bugetar. De asemenea, liderii liberali au accentuat faptul că bugetul creionat de PSD-ALDE este unul construit pentru consum şi nu pentru investiţii, o structură care în niciun fel nu poate susţine pe termen lung creşterea economică", se arată în comunicat. 

Liderii PNL şi-au manifestat preocuparea şi în ceea ce priveşte zona cheltuielilor fixe din buget, în special pe componenta susţinerii nivelelor actuale şi viitoare ale salarizării din sectorul public. 

"Discuţiile au atins şi subiectul derapajelor din zona justiţiei, liderii Partidului Naţional Liberal accentuând necesitatea eliminării iniţiativelor care slăbesc lupta anticorupţie, dar şi a ordonanţelor care netezesc calea cheltuirii discreţionare a banului public", se subliniază în comunicat. 

Conform liberalilor, mare parte din îngrijorările liderilor PNL au fost împărtăşite şi de membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional. 

La întrevedere, din partea PNL au participat preşedintele interimar, Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, senatorul Florin Cîţu şi Andreea Paul. Din partea Fondului au mai participat reprezentantul României la FMI, Cezar Boţel, şi reprezentantul regional al FMI pentru România şi Bulgaria, Alejandro Hajdenberg. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close