Antena 3 Actualitate Liberalii se opun extinderii atribuțiilor pentru Jandarmeria Română

Liberalii se opun extinderii atribuțiilor pentru Jandarmeria Română

21 Aug 2017   •   16:32
Liberalii se opun extinderii atribuțiilor pentru Jandarmeria Română

Vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre a declarat, luni, că liberalii se opun proiectului de lege privind extinderea atribuţiilor pentru Jandarmeria Română, deoarece ar duce la un conflict de atribuţii cu Poliţia şi la măsuri excesive. 

"Astăzi am discutat în BEx o iniţiativă legislativă (...) care are mai mulţi autori şi foarte mulţi semnatari (...) şi care are în vedere atribuţii noi pentru Jandarmeria Română. Din punctul nostru de vedere, principala prevedere a acestei legi este extinderea dreptului de cercetare judiciară pentru Jandarmerie în zona de ordine publică, respectiv de situaţii de care se ocupă Jandarmeria, adunări publice, mitinguri, competiţii sportive şi şmd. (...) Noi considerăm că actualul cadru legislativ dă toate atribuţiile atât Jandarmeriei, cât şi Poliţiei şi celorlalte instituţii de intervenţie, de cercetare ulterioară şi de sancţionare, orice extindere înseamnă un conflict de atribuţii cu Poliţia şi undeva nişte măsuri excesive", a spus Dobre, după şedinţa Biroului Executiv al PNL. 

El a arătat că luni dimineaţă a avut loc o întâlnire a comisiilor de apărare cu reprezentanţii Ministerului de Interne, Ministerului Justiţiei şi Parchetului pe marginea acestui proiect. 

"Este prima dată când ministrul de Interne este de acord cu o astfel de propunere. Am avut în cursul dimineţii o dezbatere la care a participat doamna ministru, reprezentanţi ai Parchetului, Ministerului Justiţiei şi senatori şi deputaţi din comisiile de apărare. Nu suntem de acord şi ne vom opune oricărei extinderi de atribuţii. Există o reglementare clară, rolul parchetelor, al Poliţiei judiciare. Nu considerăm ca jandarmii care sunt militari să ancheteze civili, ieşim din cadrul democratic şi constituţional actual", a afirmat Dobre. 

Liberalul a precizat că Ministerul Justiţiei şi Parchetul nu susţin acest proiect de lege. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close