Antena 3 CNN Actualitate Au început înscrierile pentru premiul "Libertatatea Presei pentru Curaj"

Au început înscrierile pentru premiul "Libertatatea Presei pentru Curaj"

Au început înscrierile pentru premiul "Libertatatea Presei pentru Curaj"
de S.T.    |    21 Oct 2015   •   08:42

Fundaţia Familia Voiculescu anunţă debutul unei noi ediţii a premiului “Libertatatea Presei pentru Curaj”. Criteriile de înscriere rămân aceleaşi ca la prima etapă - sunt premiate acţiunile îndrăzneţe, luările de poziţie împotriva abuzurilor, contracararea unor acţiuni care ar fi avut drept consecinţe îngrădirea libertăţii de exprimare, dezvăluirile unor persoane din media scrisă, audio sau video care are legătură cu aceste domenii şi care au luptat cu demnitate împotriva unui sistem corupt. Premiul este în valoare de 50 000 RON.

Am pus bazele, în septembrie 2014, unui nou simbol: Premiul Libertatea Presei pentru Curaj, ca să fie clar pentru toată lumea că numai aşa, spunând lucrurilor pe nume, dărâmăm prejudecăţi, ipocrizie, minciună. Am avut opt nominalizaţi la prima ediţie, oameni care au pus adevărul înaintea siguranţei personale, care au ales să lupte pentru dreptate. Doresc ca şi prin acest premiu, libertatea presei să devină o obinuinţă, nu o excepţie. Democraţia are nevoie de forţa opiniei publice, a dumneavoastră, pentru a corecta abuzurile şi nedreptăţile. Presa - prin şi cu dumneavoastră – trebuie să îşi asume rolul de a patra putere în stat, independenţa de celelalte trei puteri.“ a spus intiatorul acestui premiu, Profesorul Dan Voiculescu.

Înscrierile la premiu se pot face la adresa de e-mail [email protected], începând cu dată de 20 octombrie. Doritorii se pot înscrie singuri pe site sau pot fi nominalizaţi de către terţe persoane sau de către o comisie validată de Fundaţia Familia Voiculescu. Concursul propriu-zis are loc între ianuarie 2016 şi august 2016, lunar fiind desemnat un nominalizat la premiu.

Pe data de 1 a fiecărei luni, comisia va anunţa un câştigător care va fi publicat pe site-ul www.premiulibertateapresei.ro, alături de argumentele pentru care a fost desemnat.

În finală, vor fi înscrişi cei opt câştigători ai fiecărei luni.

Comisia va delibera asupra materialelor câştigătorilor din fiecare lună, iar numele celui care va fi premiat va fi anunţat la 25 septembrie 2016, în cadrul unei emisiuni de mare audienţă la Antena 3.

În prima ediţie a competiţiei, au fost nominalizate la premiu următoarele personalităţi:
Ianuarie - Ovidiu Zara, jurnalist; Februarie - Daniel Bejan, scriitor; Martie- Dragoş Bota, jurnalist; Aprilie - Alexandrina Chiţu, profesor de limba română, autor a două cărţi despre fenomenul Piaţă Universităţii 2012; Mai - Constantin Creangă, inginer pensionar, este cel care a obţinut anchetarea penală a judecătorilor Curţii Constituţionale, pentru invalidarea Referendumului din 2012; Iunie - Dinu Săraru, dramaturg, eseist, publicist, romancier şi scriitor român; Iulie - Dan Tănasă, câştigător, blogger; August - Vlad Georgescu, ziarist în Germania, cel care a scris în premieră despre scandalul EADS.

Câştigătorul primei ediţii a premiului “Libertatea Presei pentru Curaj” a fost Dan Tănasă, căruia i-a fost înmânat premiul în cadrul emisiunii “Sinteză zilei”, realizată de Mihai Gâdea, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: inscrieri premiu
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close