Antena 3 CNN Actualitate Licitație-eveniment cu obiecte care i-au aparținut lui Caragiale

Licitație-eveniment cu obiecte care i-au aparținut lui Caragiale

Licitaţie-eveniment cu obiecte care i-au aparţinut marelui scriitor Ion Luca Caragiale. Printre piesele care vor fi scoase la vânzare la începutul lunii iulie se numără texte personale, opere neșlefuite ale dramaturgului, dar și cărți poștale sau fotografii cu semnătura acestuia.

Licitație-eveniment cu obiecte care i-au aparținut lui Caragiale
Sursa foto: Antena 3
26 Iun 2020   •   13:10

Vedeta licitației este un portret semnat de Caragiale la 25 de ani de carieră. Licitația pornește de la 1000 de euro, dar colecționarii pot achiziționa și alte fotografii originale.

Licitația va avea loc pe 1 iulie și reprezintă o premieră. Vor fi scoase la vânzare, pentru prima dată, într-un singur loc, o varietate de obiecte însuflețite de condeiul sau de personalitatea autorului, necunoscute până acum publicului.

Cezar Florea, directorul unei case de licitații - "Vom avea piese cu totul și cu totul speciale unicat mare parte dintre ele, fotografii cu autograf, fără autograf, înscrisuri Caragiale, Mateiu Caragiale și, bineînteles, primele ediții din operele lui Caragiale. În general avem piese care pornesc de la 50, 100 de euro și unele foarte scumpe care pornesc de la 5.000 și ajung poate la 15.000 de euro".

Tot în cadrul evenimentului vor fi disponibile spre achiziție 100 de caricaturi din cele 1.600 realizate de autori din întreaga lume. De altfel, dramaturgul nostru a intrat recent în cartea recordurilor ca fiind personajul cu cele mai multe caricaturi făcute vreodată.

Cei care doresc să liciteze se pot înscrie online pe site-ul historic.ro până la sfârșitul lunii iunie. 


 

×
Subiecte în articol: Ion Luca Caragiale
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close