Antena 3 CNN Actualitate Lider PNL: "Remanierea nu se întâmplă. Instabilitatea ar folosi rușilor"

Lider PNL: "Remanierea nu se întâmplă. Instabilitatea ar folosi rușilor"

Remanierile nu ar fi o catastrofă! O spune chiar liderul PSD, Marcel Ciolacu, care admite că în cazul unora dintre miniștri: "se putea şi mai bine."

Lider PNL: "Remanierea nu se întâmplă. Instabilitatea ar folosi rușilor"
Sursa foto: gov.ro
de Gabriel Dano    |    22 Aug 2022   •   16:42

Potrivit surselor, premierul Nicolae Ciucă se gândeşte deja la schimbarea unor miniştri din cabinetul său. Vasile Dîncu se numără printre cei care şi-ar putea pierde portofoliul. Nicolae Ciucă are alte planuri şi pentru ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"La începutul sesiunii parlamentare, spun surse politice, se va lua în calcul varianta unor remanieri, asta pentru că atât de la PNL, cât și de PSD sau UDMR vor fi schimbați câțiva miniștri.

Premierul ia în calcul să îl schimbe pe Vasile Dîncu, ministrul Apărării, iar în locull acestuia în funcție de decizia social-democraților, este posibil ca Mihai Tudose să fie cel care să-l înlocuiască. Decizia  va aparține social-democraților în ceea ce privește un nou nume pentru Ministerul Apărării, iar decizia finală aparține premierului", potrivit reporterului Antena 3 Xenia Croitoru.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că o remaniere guvernamentală „nu este o catastrofă” și că aceasta este atributul premierului.

„Coaliţia nu se rupe, coaliţia va funcţiona. Întotdeauna există remaniere. Eu v-am spus foarte clar: prim-ministrul trebuie să vină cu propunerile. Dacă eram premier eu, Marcel Ciolacu, şi PSD-ul, cred că îmi săreau în cap colegii deja să fac anumite remanieri.

Nu este atributul meu. În acest moment, prim-ministrul nu a venit cu vreo propunere să fie cineva remaniat. E ca la şah, mută albele primele”, a spus Ciolacu.

„Nu cred că prim-ministrul Nicolae Ciucă va face vreodată vreo remaniere fără să stăm de vorbă. Nu confundăm persoane”, a adăugat el.

Întrebat despre evaluarea miniştrilor PSD, Ciolacu a răspuns că „întotdeauna este loc de mai bine”.

„Nu este o catastrofă o remaniere, e un lucru normal în orice democraţie. Nu încercaţi să căutăm nume, câţi miniştri. Haideţi să aşteptăm, când va veni prim-ministrul cu o propunere concretă, sunt ferm convins că nimeni n-o să o facă la Sinaia, pe ascuns”, a explicat liderul PSD.

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, afirmă că în Partidul Naţional Liberal nu s-a discutat despre remaniere guvernamentală, subliniind că singurul care va şti un eventual calendar al remanierii este prim-ministrul.

În opinia sa, instabilitatea politică folosi acum doar ruşilor.

„Este un lucru cât se poate de sănătos ca, din când în când, atunci când unele portofolii nu au miniştri performanţi, să se întâmple şi remanierea, numai că această remaniere, la acest moment, nu se întâmplă. De ce?

Este opţiunea premierului care a făcut în mod constant evaluarea miniştrilor şi a acţiunii pe care au derulat-o în cadrul ministerelor, cu criterii foarte clare: de la bifarea jaloanelor pe PNRR, la eficienţa cu care şi-au derulat proiectele, la investiţiile pe care le-au făcut, chiar şi partea de comunicare publică a fost, sunt convinsă, unul din criteriile de evaluare.

Ca atare, în interiorul partidului nu s-a discutat de remaniere. La acest moment, singurul care va şti calendarul este primul ministru al României, singurul care are atribuţii”, afirmat Alina Gorghiu, într-o emisiune TV.

 

×
Subiecte în articol: PNL remaniere Marcel Ciolacu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close