Antena 3 CNN Actualitate Lider PNL: Solicităm premierului Ponta un calendar realist de realizare a autostrăzii Sibiu-Pitești

Lider PNL: Solicităm premierului Ponta un calendar realist de realizare a autostrăzii Sibiu-Pitești

Lider PNL: Solicităm premierului Ponta un calendar realist de realizare a autostrăzii Sibiu-Pitești
28 Iun 2015   •   13:30

Vicepreședintele PNL Alexandru Nazare cere premierului Victor Ponta să prezinte un calendar realist privind construcția autostrăzii Sibiu-Pitești, el afirmând că realizarea acesteia ar fi în pericol ca urmare a pierderii fondurilor europene pentru transport de către Guvern.

"După ce timp de 3 ani de zile au tergiversat proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești pentru a favoriza o concesiune falimentară pe Comarnic-Brașov, guvernul Ponta dă lovitura de grație acestui proiect prin faptul că nu vor rămâne suficiente fonduri europene. Din cei 6 miliarde de euro alocați pentru transporturi jumătate vor acoperi pierderile din proiecte fazate, iar 3 miliarde trebuie să acopere toate modurile de transport. Devine evident astfel că nu rămân suficiente fonduri europene pentru Sibiu-Pitești care are nevoie de o alocare de aproape 2 miliarde de euro", apreciază deputatul Alexandru Nazare, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de comunicare al PNL, transmis duminică Agerpres.

Deputatul liberal trage un semnal de alarmă asupra situației dezastruoase a utilizării fondurilor europene pentru transport unde proiectele întârziate vor consuma cea mai mare parte a bugetului alocat pentru perioada 2014-2020.

"Din cele peste 4 miliarde de euro alocate pentru perioada 2007-2013 și care trebuie cheltuite până la finalul acestui an. România a cheltuit puțin peste 2,5 miliarde, cea mai mare parte pe proiecte demarate în perioada 2010-2011. Cel mai îngrijorător este însă că anul acesta abia au fost cheltuiți 14 milioane de euro, 1% din ținta propusă de 1,2 miliarde de euro. Degeaba încearcă cei din conducerea CNADNR să ne păcălească cum că nu vor fi fonduri pierdute pentru că proiectele urmează a fi fazate și pentru bugetul 2014-2020. Proiectele fazate înseamnă de fapt că ele consumă din bugetul 2014-2020, care astfel va finanța mult mai puține proiecte noi", a mai afirmat Nazare.

×
Subiecte în articol: Alexandru Nazare
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close