Antena 3 CNN Actualitate Lider SANITAS București: "Am vorbit inclusiv cu cei de la Balș care plângeau. Nu își puteau stăpâni plânsul pentru că nimeni nu înțelege ce se întâmplă"

Lider SANITAS București: "Am vorbit inclusiv cu cei de la Balș care plângeau. Nu își puteau stăpâni plânsul pentru că nimeni nu înțelege ce se întâmplă"

Angajații din sănătate anunță proteste de aploare în Capitală, după tragedia de la Spitalul Matei Bals, în urma căreia șapte pacienți COVID internați acolo au murit arși.

Lider SANITAS București: "Am vorbit inclusiv cu cei de la Balș care plângeau. Nu își puteau stăpâni plânsul pentru că nimeni nu înțelege ce se întâmplă"
de Mia Lungu    |    31 Ian 2021   •   15:50

Sindicaliștii de la SANITAS vor ieși luni în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Îi vor cere Premierului Citu să investească mai mulți bani în spitale și în resursa umană. 

Liderul SANITAS București, Viorel Hușanu, a vorbit la Antena 3 despre nemulțumirile salariaților din sistemul de sănătate.

"Am vorbit inclusiv cu cei de la Balș care plângeau. Nu își puteau stăpâni plânsul pentru că nimeni nu înțelege ce se întâmplă. De ce guvernanții fac anchete și întotdeauna țapul ispășitor este personalul medical, care, în cazul Balș și nu numai, sunt eroi."

Vinovați sunt politicienii care 30 de ani nu au făcut absolut nimic. Politicienii sunt vinovați și nu personalul medical.

Salariații mă tot sună. Vor să iasă acum în stradă, vor să iasă mâine în stradă, vor să facă greve. Dar noi le recomandăm să stea lângă pacienți, acolo este rolul lor. Sperăm să rezolvăm această situația prin negociere.

Ministrul Vlad Voiculescu, domnul Arafat sau domnul Citu, cine ar trebui să demisioneze. Îmi amintesc un episod din 2015-2016 când domnul Voiculescu era la meeting-uri neautorizate la acel moment. Acum de ce nu vine alături de noi? Sau să-și dea demisia." a mai spus Viorel Hușanu.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close