Antena 3 CNN Actualitate Liderii marilor sindicate refuză să participe la şedinţa CES în care se va vota memorandumul cu FMI

Liderii marilor sindicate refuză să participe la şedinţa CES în care se va vota memorandumul cu FMI

Liderii marilor sindicate refuză să participe la şedinţa CES în care se va vota memorandumul cu FMI
12 Mai 2010   •   15:49

Liderii marilor confederaţii sindicale refuză să participe la şedinţa Consiliului Economic şi Social (CES) programată să aibă loc vineri. În cadrul acelei întâlniri urmează să se voteze Memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional.

Confederaţiile sindicale au cerut printr-o adresă Consiliului Economic şi Social să amâne şedinţa de plen de vineri în cadrul căreia urma să fie discutat Memorandumul cu FMI. Sindicaliştii sunt revoltaţi pentru că Guvernul nu le-a pus la dispoziţie datele economico-financiare care au stat la baza elaborării Scrisorii de intenţie cu FMI.

"Am adresat deja o scrisoare preşedintelui CES, Florian Costache. I-am cerut acestuia ca întâlnirea de vineri să fie amânată luni, poate până atunci primim informaţiile de la Guvern. Şi să reunim comisiile, care să lucreze vineri şi la sfârşitul acestei săptămâni, astfel încât luni să putem lua o hotărâre", a declarat preşedintele BNS, Dumitru Costin.





Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a cerut Guvernului să nu valideze scrisoarea de intenţie cu FMI până când nu se obţine aprobarea Consiliului Economic şi Social (CES).

"Orice acord cu FMI se poate renegocia, dar este doar o chestiune de timp", a declarat, atunci, şeful statului.


Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close