x close

Liderii PSD, PNL, ALDE și USR - confruntare incendiară: Ce trebuie să facă Parlamentul ca judecătorii să nu mai simtă că sunt obiectul unui mare plan de supunere iar în CSM să nu se mai încalce legea?

03 Sep 2017   •   20:41
Liderii PSD, PNL, ALDE și USR - confruntare incendiară: Ce trebuie să facă Parlamentul ca judecătorii să nu mai simtă că sunt obiectul unui mare plan de supunere iar în CSM să nu se mai încalce legea? Foto: Agerpres

Patru lideri politici din PSD, PNL, ALDE și USR au fost întrebați de jurnaliștii de la Antena 3: „Ce trebuie să facă Parlamentul ca judecătorii să nu mai simtă că sunt obiectul unui mare plan de supunere iar în CSM să nu se mai încalce legea?”.

Iată ce răspunsuri au oferit fiecare dintre ei:

Liviu Dragnea, lider PSD: „Parlametul trebuie să facă legi pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple. Propunerile de modificare a legilor justiției propuse de ministrul Toader se dovedesc utile”.

Călin Popescu Tăriceanu, lider ALDE: „Sunt judecători care spun că se încalcă legea, sunt judecători care acuză presiunile inacceptabile, propunerea ministrului Justiției de a separa cele două funcții în CSM: judecător și arbitru este soluția necesară. Trebuie să găsim formula prin care să-i dăm acestei Inspecții Judiciare, independența și autoritatea de care este nevoie”.

Ludovic Orban, lider PNL: „Mare lucru nu are ce face Parlamentul decât să asigure o legiferare corectă, care să permită o funcționare independentă a puterii judecătorești”.

Mihai Goțiu, vicepreședinte USR: „Parlamentul trebuie să facă ce îi intră în atribuții: să dezbată, să asculte acești actori politici”.

Citeşte mai multe despre:

Editie Speciala PSD PNL ALDE USR parlament judecatori
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati