Antena 3 CNN Actualitate Liderii sindicali: Băsescu nu va face presiuni asupra Guvernului pentru îngheţarea salariilor

Liderii sindicali: Băsescu nu va face presiuni asupra Guvernului pentru îngheţarea salariilor

Liderii sindicali: Băsescu nu va face presiuni asupra Guvernului pentru îngheţarea salariilor
Sursa foto: Traian Basescu
28 Ian 2009   •   18:45

Preşedintele Traian Băsescu i-a chemat miercuri seară, la consultări, la palatul Cotroceni pe liderii sindicatelor şi pe cei ai patronatelor. Întâlnirea cu liderii sindicali va avea loc la ora 16.30 iar cea cu liderii patronatelor se va desfăşura începând cu 18.30. ?Preşedintele a chemat sindicatele pentru a vedea măsura în care este acceptabil acest moratoriu, iar noi am cerut să fie consultate şi patronatele. Este o idee în discuţie, nu s-a ajuns la o concluzie.? a declarat Cezar Coruţi, preşedintele UGIR.

La ieşirea de la consultări, liderii sindicali au declarat că din punctul lor de vedere, introducerea unui moratoriu pe 6 luni înceea ce priveşte creşterea salariilor, este nejustificată şi neaccepabilă. "Dorinţa de a introduce acel moratoriu pe un termen explicit de 6 luni, însoţită de intenţia de a nu mai acorda sporuri, este inacceptabilă." a spus Marius Petcu, preşedintele CNSLR Frăţia. "Dacă discutăm despre un moratoriu şi îngheţarea unor salarii, nu facem decât să conservăm nişte inechităţi." a arătat şi liderul BNS, Dumitru Costin.

Mai mult, se pare că în urma consultărilor, preşedintele nu va face presiuni pentru a impune această măsură. "Preşedintele nu va face presiuni asupra guvernului şi va susţine adoptarea planului de măsuri anticriză realizat în partenerial cu sindicatele." a spus Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Pogea buget
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close