Antena 3 CNN Actualitate Liderul BNS: Veniturile la sistemul public de sănătate au scăzut. Sistemul sanitar riscă blocaje

Liderul BNS: Veniturile la sistemul public de sănătate au scăzut. Sistemul sanitar riscă blocaje

Liderul BNS: Veniturile la sistemul public de sănătate au scăzut. Sistemul sanitar riscă blocaje
03 Mar 2010   •   12:26

Dumitru Costin, preşedinte al Biroului Naţional Sindical (BNS) şi membru în consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a declarat, miercuri, că veniturile din primele două luni la sistemul public de sănătate au fost cu 28% mai mici decât erau prognozate în legea bugetului, potrivit Mediafax.

Liderul BNS atenţionează că sistemul sanitar va intra în blocaj dacă Guvernul nu va interveni. El a arătat că, în prezent, aproximativ cinci milioane de persoane contribuie la sistemul public de sănătate, în timp ce numărul beneficiarilor este de aproximtiv 20 de milioane.


La începutul acestui an, Colegiul Medicilor avertiza că sistemul sanitar va intra în colaps, întrucât bugetul stabilit de Guvern este insuficient. Reprezentanţii medicilor spuneau că spitalele vor rămâne fără bani şi nu vor mai putea trata pacienţii la mijlocul lunii iulie.

Anul trecut, spitalele au rămas fără bani în luna octombrie. Unităţile medicale au fost nevoite să ia împrumuturi pentru a putea supravieţui în ultimul trimestru din 2009.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sistem sanitar dumitru costin BNS
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close