Antena 3 CNN Actualitate Liderul Jobbik Cluj: Motivul atacului lui Băsescu este de a genera o atitudine anti-maghiară

Liderul Jobbik Cluj: Motivul atacului lui Băsescu este de a genera o atitudine anti-maghiară

Liderul Jobbik Cluj: Motivul atacului lui Băsescu este de a genera o atitudine anti-maghiară
de M.T.    |    13 Mar 2014   •   17:18

Motivul atacului lui Băsescu la adresa Jobbik este de a genera o atitudine anti-maghiară, consideră liderul Jobbik din Cluj, Erdely Bela, care l-a atacat şi pe premierul Victor Ponta, despre care a spus că este în căutare de popularitate.

„Nu înţelegem de ce domnul Băsescu ne atacă. Motivul dânsului, se pare, este de a genera o atitudine anti-maghiară, aşa crescând popularitatea noului partid băsist”, a afirmat Bela.

„Domnul Ponta, un aliat al partidului MSZP, de stânga, din Ungaria, un partid profund socialist, cu rădăcini din vechiul partidul comunist maghiar, face afirmaţii cu ţeluri asemănătoare celor ale domnului Băsescu: de-a genera popularitate, cu acuze false referitoare la maghiarimea din Ardeal, a adăugat liderul Jobbik din Cluj.

Erdely Bela a mai precizat că „noi refuzăm aceste afirmaţii iredentiste, şoviniste” şi a dat asigurări că „Jobbik nu vrea să devină un partid politic român. Nu avem filiale în România, numai grupuri de simpatizanţi”.

„Noi nu vrem să creăm probleme, noi vrem să rezolvăm problemele maghiarimii din Ardeal. Nu o să ducem, fiindcă nu vrem, o politică împotriva românilor”, a explicat Bela.

Potrivit acestuia, Jobbik nu este un partid extremist, ci unul radical, dar unul care, totodată, menţine valorile creştine.

„La Târgu Mureş, reprezentanţii Jobbik nu au fost implicaţi în niciun fel de scandal, nici nu au fost folosite steagurile şi simbolurile partidului. Deci, şi isteria şi atacurile politice asupra membrilor partidului sunt minciuni”, a conchis Erdely Bela.

×
Subiecte în articol: jobbik Victor Ponta 100 de minute
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close