Antena 3 CNN Actualitate Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat din închisoare

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat din închisoare

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost eliberat din închisoare
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    13 Sep 2017   •   11:03

UPDATE 11.00 - Fondatorul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Bistriţa, după ce decizia dată săptămâna trecută de judecători nu a fost contestată de către procurori.

Știrea inițială:

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, va fi eliberat, miercuri, din Penitenciarul Bistriţa, în condiţiile în care decizia de eliberare condiţionată luată de Judecătoria Bistriţa a rămas definitivă.

Bivolaru a fost condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în rejudecare, la şase ani de închisoare cu executare.


Procurorii au susţinut la procesul de la ICCJ că, în perioada 2002 - martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de „profesor yoga” şi „mentor spiritual”, prin abuz de autoritate şi ţinere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale şi de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani şi alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenţă şi remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcaşi, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, a întreţinut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual.

Bivolaru a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic.

Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie 2016 în Franţa. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS.

Bivolaru a fost adus în România în vara anului trecut sub escortă, după ce magistraţii francezi au decis că acesta poate fi extrădat.

×
Subiecte în articol: gregorian bivolaru inchisoare
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close