Antena 3 CNN Actualitate Liderul PSD o amenință pe Kovesi cu sesizarea la Curtea Constituțională

Liderul PSD o amenință pe Kovesi cu sesizarea la Curtea Constituțională

Liderul PSD o amenință pe Kovesi cu sesizarea la Curtea Constituțională
de M.Z.    |    07 Aug 2017   •   14:35

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că va sesiza Curtea Constituțională, dacă șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, va ignora în continuare să se prezinte în fața comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009. 

”Dacă vom trimite la comisie acea solicitare, vom da curs fără nicun fel de ezitare, pentru că nu este admisibil. Sunt decizii ale CCR care au spus că trebuia să se prezinte (Laura Kovesi - n.r.)”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, la România TV.

Șefa DNA confundă justiţia cu arestul preventiv, a mai spus Dragnea.

Citiți și Mesajul criptat al ministrului Justiției pentru șefa DNA. Ce îi transmite Toader lui Kovesi

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Comisie de ancheta CCR Liviu Dragnea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close