Antena 3 CNN Actualitate Liderul Sanitas Iaşi, amendat cu 5.000 de lei pentru incidentele de la miting

Liderul Sanitas Iaşi, amendat cu 5.000 de lei pentru incidentele de la miting

Liderul Sanitas Iaşi, amendat cu 5.000 de lei pentru incidentele de la miting
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Oct 2010   •   11:06

Liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, va fi amendat cu suma de 5.000 de către Jandarmerie, pentru incidentele petrecute în timpul mitingului de vineri din faţa Prefecturii, informează Mediafax. Participanţii la miting au aruncat cu ouă, iar unul dintre geamuri a fost spart cu o piatră aruncată din mulţime.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Iaşi, Mihai Cojocariu, a declarat, sâmbătă, că liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, va fi amendat cu suma de 5.000 de lei, precizând că sancţiunea prevăzută în astfel de cazuri este cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.

"Nu dăm nici amenda minimă, dar nici cea maximă. Au fost unele probleme la mitingul de ieri (vineri - n.r.). Manifestanţii au forţat cordonul şi au avansat până la scările principale. S-a aruncat cu ouă înspre clădire, iar la un moment dat cineva a aruncat cu o piatră, un ochi de la un geam dublu fiind spart?, a precizat Mihai Cojocariu.

El a declarat că organizatorul acţiunii de protest a dat asigurări înaintea mitingului că nu vor fi probleme şi că a semnat o declaraţie în acest sens.

"În momentul în care a sesizat primele incidente, liderul sindical avea obligaţia să încheie adunarea", a afirmat purtătorul de cuvânt al IJJ Iaşi.

Prim-vicepreşedintele Sanitas Iaşi Iulian Cozianu a declarat că la sediul sindicatului nu a ajuns nici o înştiinţare privind amenda respectivă, adăugând că aceasta ar putea fi contestată în instanţă.

"De ce să fim amendaţi? Guvernul e vinovat. Să dea înapoi banii pe care ni i-a luat. Vom consulta avocaţii şi probabil că o vom contesta", a spus Iulian Cozianu.

Liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, a spus, imediat după protest, că nu sindicaliştii au spart geamul Prefecturii, acesta fiind deja spart, însă a recunoscut că manifestanţii au aruncat cu ouă.

Prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a solicitat Jandarmeriei identificarea tuturor persoanelor care au aruncat cu diverse obiecte spre clădirea Prefecturii.

Vineri, aproximativ 300 de sindicalişti Sanitas au participat la un protest în faţa Prefecturii Iaşi, manifestanţii aruncând cu ouă spre clădire, iar un geam a fost spart cu o piatră aruncată din mulţime. Protestatarii au forţat cordonul de jandarmi, fiind opriţi de către aceştia, care au instalat bariere metalice în faţa clădirii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: miting sanitas lider amenda jandarmi jandarmerie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close